Кабінет Міністрів України розірвав договір між державним підприємством «Чорноморнафтогаз» і російською нафтогазовидобувною компанією «Лукойл» щодо спільної розвідки та видобутку нафти і природного газу на шельфі Чорного моря, повідомили у прес-службі уряду.

«Скасувати як не реалізоване розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2010 р. №2361 «Про погодження укладення договору про спільну діяльність», - йдеться у розпорядженні Кабміну від 17 жовтня 2013 р., оприлюдненому сьогодні.

Згідно з розпорядженням №2361, об'єктом спільної діяльності була розробка Одеського, Безіменного і Суботинського родовищ. Частка державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» у спільній діяльності, згідно з розпорядженням, становить не менше 50%.

На даний момент «Чорноморнафтогаз» самостійно веде розвідку і видобуток вуглеводнів на Одеському та Безіменному родовищах.

У даний час на балансі ДАТ «Чорноморнафтогаз» перебуває 17 родовищ, із яких 11 газових, 4 газоконденсатних і 2 нафтових. Сумарні запаси всіх родовищ сьогодні становлять: по природному газу - 58,56 млрд куб. м, по газовому конденсату - 1231 тис. тонн, по нафті - 2530 тис. тонн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

813