Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявляє про можливе збільшення видатків державного бюджету на передвиборчу агітацію на повторних виборах депутатів Верховної Ради у 5 округах. Про це він сказав на брифінгу.

«Кількість кандидатів більша, ніж та, яку ЦВК закладав у свої розрахунки про необхідність фінансування... Якщо всі вони будуть брати участь у передвиборчій агітації, ЦВК доведеться збільшити витрати на оплату агітації за рахунок коштів і з держбюджету», - сказав Охендовський.

При цьому він зазначив, що багато хто і з кандидатів ще можуть переглянути свої шанси і відмовитися від участі у виборах, повідомляють «Українські новини».

За словами чиновника, на розгляді Центрвиборчкому залишилося ще 40 заяв кандидатів у депутати.

У той же час він підкреслив, що кандидати, яким було відмовлено у реєстрації, а таких 36, ще мають час на виправлення помилок і подання заяви вдруге до кінця дня 16 листопада.

Голова ЦВК не назвав суму додаткових витрат, необхідних на проведення передвиборч ої агітації, уточнивши, що вона буде оприлюднена ЦВК після завершення реєстрації кандидатів 19 листопада.

Як раніше повідомляв ForUm, станом на 15 листопада Центральна виборча комісія зареєструвала 189 кандидатів у народні депутати на повторних виборах у Верховну Раду в п'яти округах.

5 листопада 2012 року Центральна виборча комісія визнала неможливим встановлення достовірних результатів голосування у мажоритарних округах №№94, 132, 194, 197, 223.

5 вересня 2013 року ВР призначила на 15 грудня повторні вибори у цих округах.

16 жовтня почалася виборча кампанія з проведення повторних виборів

19 листопада ЦВК завершить розгляд питання про реєстрацію кандидатів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183