У Дипломатичній академії при Міністерстві закордонних справ України проходить презентація Сумської області.

У презентації беруть участь представники понад 50 дипломатичних місій та посольств, 6 іноземних торгово-промислових палат, представники вітчизняних та закордонних підприємств, які знайомляться з інвестиційним потенціалом області.

Як сказав на презентації міністр закордонних справ України Леонід Кожара, це третя презентація інвестиційного потенціалу українських регіонів, яка проводиться у Дипломатичній академії.

Він нагадав, що у травні цього року був підписаний меморандум про співробітництво між МЗС і Сумською обласною державною адміністрацією у сфері зовнішньоекономічних зв'язків, передає «УНІАН».

«Таким чином, фактично МЗС здійснює патронат над цією важливою областю України», - сказав Кожара.

За його словами, Сумська область здавна відома своїми підприємницькими традиціями. «Сьогодні Сумщина - динамічний і перспективний регіон з високорозвиненою економікою, тут зосереджені провідні підприємства машинобудування, хімічної і нафтохімічної промисловості, цей край щедро наділений природними ресурсами», - сказав Кожара.

Міністр повідомив, що Сумська область залишається важливим постачальником енергетичних ресурсів, зміцнює свої позиції як один із провідних агропромислових регіонів України. За його словами, 29% товарообігу регіону припадає на країни Європейського Союзу. «Це означає, що створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом принесе цьому регіону значні переваги», - сказав Кожара.

У свою чергу, голова Сумської ОДА Юрій Чмир зазначив, що Сумська область має намір до 2015 року в війти до п'ятірки найбільш економічно розвинутих регіонів України. За його словами, протягом останніх років Сумська область впевнено демонструє позитивну динаміку розвитку: відкриваються сучасні виробництва, модернізується економіка, залучаються інвестиції, високими темпами розвивається аграрне виробництво.

За словами Чмиря, у Сумській області вперше в Україні запровадили механізми підтримки інвесторів, які відкривають для регіону і його жителів нові можливості. Як результат, за останні три роки у Сумській області створено 5 сучасних діагностичних центрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194