Щодня Україна експортує аграрн ої продукції на суму близько 43 мільйонів доларів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив Президент України Віктор Янукович, виступаючи на святкуванні Дня працівників сільського господарства.

«Експорт аграрної продукції дає Україні близько 43 мільйонів доларів щодня. Кожний четвертий долар, отриманий від експорту, зароблений українськими селянами», - підкреслив Глава держави.

За його словами, Україна, розширюючи номенклатуру експорту, виходить на нові ринки.

«Зокрема, Україна отримала право постачати зерно до Китаю», - нагадав Янукович.

Глава держави додав, що для країни також стають перспективними ринки Перської затоки і Азії. Крім того, за останні 3 роки поставки української сільськогосподарської продукції в країни Європейського Союзу збільшилися втричі.

Разом з тим Янукович підкреслив, що Україна в цьому році підтвердила позицію світового лідера з експорту соняшникової олії.

«Упевнений, що ми займемо друге місце у світі з експорту основних зернових культур і ввійдемо у десятку найбільших експортерів курятини», - сподівається Президент.

За його словами, досягнення України дають право стверджувати, що країна відновила свій статус потужного гравця з виробництва продовольства.

«Роль нашої країни у вирішенні глобальної продовольчої питання зростає і буде зростати у світі», - резюмував Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

294