У Єврокомісії відзначають суттєвий прогрес у виконанні Україною Плану дій щодо візової лібералізації.

Про це йдеться в оприлюдненій у п'ятницю доповіді Єврокомісії щодо прогресу України у виконанні Плану дій стосовно візової лібералізації, повідомляє «Укрінформ».

«Україна зробила суттєвий прогрес в усіх чотирьох блоках Плану дій щодо візової лібералізації. Особливо, починаючи з кінця 2012 року, було прискорене прийняття багатьох важливих пакетів законодавства задля усунення певних недоліків», - йдеться у доповіді.

У той же час єврокомісар з внутрішніх справ Сесілія Мальмстрьом зазначила, що Україна впритул наблизилася до початку виконання другого етапу з імплементації Плану дій щодо візової лібералізації.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна і Європейський Союз планують оголосити про перехід до другої фази виконання країною плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС під час саміту Східного партнерства у листопаді.

Європарламент готовий підтримати Україну у питаннях лібералізації візового режиму.

Якщо Угода про асоціацію між Україною і Євросоюзом буде підписана на саміті «Східного партнерства» у листопаді цього року, то Україна зможе швидше рухатися і в питанні візової лібералізації з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162