В Україні питанн ю звільнення Юлії Тимошенко надають більше значення, ніж необхідно. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

«Ми надаємо великого значення питанню звільнення Тимошенко, ніж це потрібно насправді. У цій ситуації Тимошенко є найбільшим переможеним, ніхто не зацікавлений у її звільнення, ні її друзі з опозиції, ні американці», - підкреслив він.

У свою чергу, директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко зазначив, що звільнення колишнього прем'єра не є ключовим питанням у підписанні Угоди про асоціацію з ЄС.

«Опозиція і європейські чиновники говорять, що необхідно звільнити Тимошенко, вони готові пожертвувати нею заради підписання Угоди. Чи зможуть вони пожертвувати - це питання відрите. У ЄС немає єдиної позиції з цього питання. Для Януковича таким ключовим питанням є фінансування. Перефразовуючи «12 стільців», можу сказати, що для нього працює принцип: спочатку гроші, потім розмови про Юлю », - сказав експерт, зазначивши, що зараз останнє слово у підписанні буде за Брюсселем, і ЄС озвучить своє рішення в останні години саміту.

Крім того, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов зазначає, що Асоціація з ЄС буде підписана у будь-якому разі . «Якщо не буде підписана зараз, то ми все одно прийдемо до підписання, але через 2-3 роки», - підсумував політолог.

Нагадаємо, для підписання Угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада Україна повинна прийняти закони про лікування засуджених за кордоном і внести зміни у виборче законодавство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162