У Києві планується побудувати індустріальний парк. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у коментарі журналістам повідомив керівник Національного проекту «Індустріальні парки України» Віктор Кривенко.

«Є дуже цікава ініціатива щодо створення індустріального парку у Києві на Троєщині. Починаючи від розвантаження мостів і створення робочих місць на Лівому березі, закінчуючи логістичними перевагами Києва як великого ринку збуту, а також можливістю Києва стати одним із провідних міст у плані інфраструктури. Це хороший проект. Все залежатиме від того, наскільки Київ буде здатний провести правильний конкурс щодо залучення керуючої компанії», - зазначив він.

Щодо того, коли планується реалізація цієї ініціативи, Кривенко зазначив: «Сподіваємося, що Київ протягом 2-3 місяців зможе подати концепцію на затвердження. Ми готові в усьому сприяти. У нас є повага до того, що робиться в цьому напрямі. Місцеві органи влади, відповідно до законодавства, повинні подати концепцію у Держінвестпроект, після чого буде проведена урядова процедура щодо внесення цього парку до Реєстру індустріальних парків», - сказав Кривенко.

Він також зазначив, що в цілому сьогодні щодо будівництва індустріальних парків в Україні є більше 100 ініціаторів.

«Але різна готовність з точки зору земель, їхнього призначення, відсутності реальних компаній, готових влаштуватися на цих територіях і стати резидентами даних парків, обумовлює, щоб на першому етапі в 2015 році, (виходячи з того. - Ред.) як ми бачимо стратегію, це буде 10 парків, які будуть підтримані державою, знову-таки, у частині співфінансування з місцевими громадами і бізнесом», - підкреслив керівник Нацпроекту.

Він зазначив, що як по національному проекту «Індустріальні парки України», так і по нацпроекту «Технополіс» не буде прямого фінансування.

«Згідно з ТЕО по нацпроекту «Технополіс», яке затверджене урядом, з точки зору 5 проектів, які повинні бути побудовані за 8 років у Києві, Харкові, Львові, Дніпропетровську і Донецьку, повинно бути залучено до 2 млрд доларів інвестицій, і загальна державна рекомендована підтримка становить не менше 20%», - сказав він, додавши, що все залежатиме від конкретних інвесторів, які прийдуть, і конкретних умов проекту, які будуть на базі техніко-економічн ого обґрунтування розраховані та подані уряду.

Кривенко наголосив, що три ключові завдання, виконання яких сприятиме успішності Нацпроекту, - це спрощення системи адміністрування ведення бізнесу, створення інфраструктури, а також глобально конкурентні пільги.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184