У 47 країнах світу пройдуть заходи щодо вшанування пам'яті жертв Голодомору, які засвідчать увагу міжнародного співтовариства до трагічних подій 1932-1933 років в Україні. Про це у ході засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення заходів у зв'язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років заявив віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко, повідомляє прес-служба чиновника.

За його словами, заходи пройдуть у Вашингтоні, Берліні, Москві, Оттаві та інших світових столицях.

Оргкомітет звернувся із закликом до усього суспільства, парламенту, громадських організацій, церков і релігійних організацій зробити все можливе для того, щоб заходи відбувалися в атмосфері толерантності, доброзичливості та глибокої поваги.

«Нашим обов'язком є вшанування пам'яті заморених співвітчизників. Скорботні роковини Голодомору свідчить про сутність нелюдського ставлення до оточуючих і нагадує про основний постулат, на якому мають ґрунтуватися суспільні відносини, - найбільше цінувати людське життя. Ми повинні віддати данину пам'яті жертвам Голодомору, а будь-які дискусії повинні бути спрямовані на встановлення фактів і виключати можливість політичних спекуляцій», - зазначив Грищенко.

Як раніше повідомляв ForUm, на засіданні Кабінету Міністрів України 7 листопада 2013 року було прийняте розпорядження «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196