Україні потрібно адаптувати систему контролю безпеки продуктів харчування до європейського законодавства перед виходом на ринок ЄС. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив Президент України Віктор Янукович, виступаючи на святкуванні Дня працівників сільського господарства.

«Хочу звернути увагу на завдання, яке ставить перед нами інтеграція України у світовий економічний простір. У першу чергу це адаптація системи державного контролю за безпекою продуктів харчування до вимог європейського законодавства. Зволікати з вирішенням цього питання не можна - це гарантія конкурентоспроможності на світовому ринку», - сказав він.

Також Глава держави назвав відновлення зростання сільськогосподарського виробництва на півдні країни та вдосконалення інфраструктури аграрного ринку пріоритетними завданнями української аграрної політики.

«В умовах глобальної економічної нестабільності держава буде ефективно підтримувати аграрне виробництво», - заявив Янукович.

За його словами, в першу чергу буде надана підтримка тваринництву, органічному виробництву та фермерським господарствам.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130