Прокуратурою Львова виявлено численні факти порушень законодавства при утриманні каналізаційних мереж міста. Про це повідомляє прес-служба Львова.

Зокрема, проведеною перевіркою встановлено, що протягом 2013 року на адресу Львівської міської ради надійшло понад 250 звернень громадян про відсутність і неналежн ий стан каналізаційних люків, однак відповідних заходів реагування чиновники не проводили.

Крім цього, залишалися бездіяльними з цього приводу і працівники «Львівводоканалу». Як зазначають у прокуратурі, останні лише у поодиноких випадках зверталися в органи внутрішніх справ для встановлення осіб, які вчинили крадіжки люків, і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

У той же час, відповідні повідомлення систематично почали надходити до міліції лише після трагічного випадку 10 жовтня цього року, коли у відкритому каналізаційному колекторі загинула 3-річна дитина.

В даний час, за даними прокуратури, працівниками міліції проводиться розслідування 19 кримінальних проваджень за фактами крадіжок каналізаційних люків.

Крім того, виходячи з виявлених порушень при утриманні каналізаційних мереж міста, прокуратурою Львова внесено подання на адресу Львівської міської ради з вимогою притягнути винних посадових осіб до відповідальності.

У прес-службі також нагадують, що триває слідство у кримінальному провадженні за підозрою у службовій недбалості начальника дільниці каналізаційних мереж західного району «Львівводоканал» (ч.2 ст.367 КК України). З'ясовано, що чиновник не забезпечив належного періодичного обстеження каналізаційного колектора, що у подальшому призвело до загибелі дитини. В даний час вирішується питання про направлення зазначеного провадження у суд.

Як повідомляв ForUm, 10 жовтня у Львові хлопчик провалився у каналізаційний колодязь.

У цей же день розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом службової недбалості посадових осіб ЛМКП «Водоканал», на балансі якого перебуває колектор.

11 жовтня, на вул.Роксолани під торфополем знайшли тіло дитини на відстані 1,5 км від місця падіння.

У Львові проводять повну інвентаризацію всіх каналізаційних люків у місті, під час якої вже замінили понад 400 люків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146