Україна сьогодні робить реальні кроки, спрямовані на повернення раніше незаконно виведених з країни активів. Про це заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка під час зустрічі з генеральним прокурором кантону Женеви, яка відбулася у рамках його візиту до Швейцарії, повідомляє прес-служба ГПУ.

«Уповноважені українські відомства із залученням міжнародних юридичних структур зараз активно працюють у напрямі пошуку на сумнівних зарубіжних рахунках коштів, незаконно виведених з України. Також вживаються заходи щодо їх повернення через судові рішення», - сказав він.

Пшонка зазначив, що один з позовів в інтересах України було подано і в швейцарський суд. «Україна публічно і прозоро веде діяльність у цьому напрямі. Всі наші звернення з цього приводу засновані виключно на законних підставах і за наявної в органів слідства інформації про кримінальне походження тих чи інших сум на підконтрольних українським екс-урядовцям рахунках», - додав він.

Генеральний прокурор кантону Женеви у свою чергу відмітив готовність женевських органів розглянути запити української сторони про отримання міжнародно-правової підтримки на шляху пошуку та повернення українських активів у державу.

Як раніше повідомляв ForUm, компанія Lawrence Graham направила позов у суд Женеви і петицію до Міністерства юстиції США про повернення Україні незаконно вивезених коштів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206