Міністр оборони України Павло Лебедєв скасував рішення про видачу службового житла в Києві посадовим особам Генерального штабу.

Як повідомляє прес-служба оборонного відомства, таке рішення прийнято за результатами службового розслідування, проведеного за фактами, викладеними у програмі «Гроші» в ефірі телеканалу «1+1».

«Враховуючи підтверджені факти допущених порушень при розподілі квартир та висновки комісії, яка проводила службове розслідування, скасовано рішення про надання житлової площі адміралу Кабаненку І.В. і старшому лейтенанту Барабашуку О.В.», - йдеться в повідомленні.

Раніше затверджені рішення про склад житлової комісії гарнізону Києва скасовані як видані з перевищенням повноважень.

Міністр доручив начальнику Генштабу Володимиру Заману і начальнику Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил Яні Грузинській впорядкувати і зробити більш прозорим ведення квартирного обліку у військових частинах, гарнізонах та квартирно-експлуатаційних органах, а також упорядкування обліку житлової площі, що надходить в гарнізони для розподілу серед військовослужбовців.

«Військовослужбовці та працівники ЗС України, які допустили порушення, виявлені в ході службового розслідування, будуть притягнуті до дисциплінарної відповідальності наказами відповідних командирів і начальників», - підкреслили в Міноборони.

Як повідомляв ForUm, наприкінці жовтня СБУ скасувала допуск до державної таємниці першому заступнику начальника Генштабу ЗСУ адміралу Ігорю Кабаненку.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

478