Член екіпажу судна Artic Sunrise громадянин України Руслан Якушев знаходиться в СІЗО Санкт-Петербурга і чекає зустрічі з українським консулом. Про це кореспонденту Forum'у заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

«Українець з судна Artic Sunrise знаходиться в СІЗО Санкт-Петербурга. Стан його здоров'я задовільний. Найближчим часом з ним повинен зустрітися наш консул. Ми докладаємо зусилля для зміни запобіжного заходу для нього, але це буде вирішено на наступному судовому засіданні», - повідомив представник МЗС.

Перебийніс також додав, що дата наступного судового засідання ще не визначена.

Нагадаємо, раніше в.о. генерального консула України в Санкт-Петербурзі Олег Євдокимов заявив, що Якушева перевели в слідчий ізолятор №4 управління Федеральної служби виконання покарань по Санкт-Петербургу і Ленінградській області Росії.

Активісти міжнародної організації Greenpeace спробували 18 вересня піднятися на нафтову платформу «Прирозломна» в Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. У результаті активісти, серед яких і один громадянин України, були затримані, їм висунуто звинувачення у піратстві. Пізніше справу перекваліфікували на статтю «хуліганство».

12 листопада заарештованих активістів Greenpeace і членів екіпажу судна Arctic Sunrise перевезли із Мурманська в Петербург.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

121