Державний земельний банк для розвитку малого і середнього бізнесу вибрав пріоритетними напрямами заміщення імпорту в сільському господарстві та розвиток експорту.

Про це під час круглого столу заявила голова правління ПАТ Держзембанк Світлана Скосирська.

«Пріоритетними програмами фінансування є саме ці. Ми сподіваємося на те, що це підтримає нашого сільгоспвиробника», - сказала вона.

За її словами, Держзембанк виділив три стратегічні цілі для розвитку: регулювання ринку землі, підтримка малого та середнього бізнесу, а також розвиток пріоритетних програм держави в сфері АПК під егідою Мінагрополітики.

Скосирська також розповіла, чому для роботи структури була обрана модель банку.

«Саме робота банку більш прозора, більш керована і більш зрозуміла. З іншого боку, банк, отримуючи гроші від землі, може відразу, минаючи казначейство, минаючи інші проміжні структури, пускати їх у кредитування. І ми поставили собі за мету пускати в кредитування регіонів саме ту суму, яку будемо збирати з оренди землі», - зазначила експерт.

Коментуючи заплановані у наступному році обсяги кредитних коштів для аграріїв, вона назвала цифру в 15 мільярдів гривень.

«До кінця листопада ми плануємо проінвестувати аграріїв на 30 мільйонів гривень. У грудні можуть бути ще 10-15 мільйонів. Буде більше, коли надійдуть землі у статутний капітал банку, і тоді почнуть акумулюватися на кредитування. Якщо все складеться нормально, то наступного року ми зможемо прокредитувати аграріїв на 15 мільярдів гривень», - сказала вона.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

907