Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про затвердження Порядку здійснення державного нагляду за дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки», повідомили в прес-службі КМУ.

Постанова уряду надає можливість державним інспекторам з ядерної та радіаційної безпеки більш повно використовувати передбачені Законами України повноваження.

У той же час, затверджений Кабінетом Міністрів Порядок сприятиме зниженню регуляторного тиску на суб'єктів господарської діяльності у сфері використання ядерної енергії, але тільки у випадку, якщо вони неухильно додержуються вимоги безпеки, і їхня діяльність має незначний ступінь ризику для людей і навколишнього природного середовища.

На виконання Програми підвищення безпеки енергоблоків АЕС у 2013-2017 роках Кабінет Міністрів виділив додатково 4,298 млрд грн (без ПДВ). Частково ця сума буде отримана від продажу електричної і теплової енергії, виробленої на об'єктах НАЕК «Енергоатом», на внутрішньому ринку.

Раніше Кабінетом Міністрів був затверджений орієнтовний загальний обсяг фінансування цієї Програми - 12,5 млрд. грн. на весь період її дії до 2017 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135