Суд засудив трьох екс-чиновників Криму до 10 і 11 років тюремного ув'язнення за хабарництво, повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

«14 листопада п.р. Апеляційний суд АР Крим залишив без змін вирок суду першої інстанції відносно колишнього голови Ізобільненської сільради, двох депутатів тієї ж сільради та їхнього посередника, які визнані винними за вимагання та отримання хабарів в особливо великих розмірах», - йдеться в повідомленні СБУ.

Чиновники вимагали понад 1 млн грн від місцевого приватного підприємця за вирішення питання про передачу йому у власність декількох земельних ділянок під забудову загальною площею 0,9 га

У кінці 2011 р. співробітники СБУ затримали трьох зловмисників під час отримання частини хабара - 860 тис. грн. Згодом правоохоронці затримали ще одного їхнього спільника - депутата сільради.

Під час досудового слідства було встановлено і доведено, що зловмисники діяли у складі організованого злочинного угруповання з чітким розподілом ролей.

Правопорушники підшукували осіб, які були зацікавлені в отриманні земельних ділянок в районі міста Алушта, і вимагали від них гроші за позитивне винесення рішень на сесіях сільради. Зокрема, було зафіксовано два факти отримання хабарів у розмірі 230 і 150 тис. доларів.

Згідно з рішенням суду першої інстанції, у квітні 2013 р. четверо підсудних визнані винними у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 (скоєння злочину організованою групою) і ч. 4 ст. 368 (одержання хабара в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України (в редакції 2001 р.). Колишнього главу Ізобільненської сільради і одного з депутатів засуджено до 11 років позбавлення волі, іншого депутата сільради - до 10 років ув'язнення, а посередник отримав 9 років.

Вирок набув чинності.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117