Згідно з останніми даними, тайфун «Хаян» на Філіппінах забрав 3,5 тисячі життів, повідомив міністр внутрішніх справ острівної держави Мар Рохас, визнавши, що ця цифра може ще збільшитися, повідомляє ВВС.

У той же час офіційні особи в одному з найбільш постраждалих міст, Таклобані, стверджують, що до 4 тисяч людей могли загинути тільки в їхньому муніципалітеті.

У деяких регіонах зруйновано до 90% будівель, серед них - кілька тисяч шкіл. Навчальний рік для школярів країни перерваний до січня.

У багатьох районах досі не повністю відновлено енергопостачання і подача питної води. Військовим не завжди вдається стримувати людей, які залишилися без їжі і засобів до існування, вони штурмують вцілілі склади з продовольством.

Експерт гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» Генрі Грей назвав ситуацію в країні «жахливою». «Державні лікарні були повністю знищені, тому люди потребують підтримки приватних клінік», - сказав він.

На відновлення зруйнованої тайфуном інфраструктури може піти до 15 млрд доларів.

Нагадаємо, тайфун «Хаян», що обрушився на Філіппіни в минулі вихідні, став найбільш руйнівним за останні 100 років.

11 листопада президент Філіппін Бенігно Акіно оголосив у країні режим національного лиха.

Акіно в інтерв'ю CNN заявив, що кількість жертв тайфуну «Хаян» перебільшена. За його словами, постраждали близько 2-2,5 тисяч чоловік, а не 10 тисяч, як було заявлено раніше.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135