Політики США критикують Росію за тиск на країни, які хочуть мати міцні зв'язки з Європейським союзом. Про це на слуханнях у Сенаті США заявив голова підкомітету з європейських справ комітету з міжнародних відносин Кріс Мерфі.

«Україна, Молдова, Вірменія, Азербайджан, Грузія і Білорусь повинні бути вільними у виборі свого майбутнього. Наше послання повинне полягати в тому, що двері євроатлантичних структур є відкритими, і якщо ви готові дотримуватися розумних умов, ми вас підтримаємо», - зазначив політик, повідомляє «Радіо Свобода».

Мерфі нагадав, що Росія тисне на своїх сусідів, забороняючи поставки товарів - вина з Молдови, шоколаду з України або добрив з Білорусі.

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, говорячи про Україну, вказала, що Київ вже прийняв майже два десятки змін у законодавство для гармонізації його у відповідності зі стандартами Євросоюзу. Як додала вона, Україна повинна зробити більше, якщо хоче почути «так» на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Як раніше повідомляв ForUm, Європейський парламент продовжив місію Кокса і Олександра Кваснєвського в Україні до Вільнюського саміту «Східного партнерства». Україна сподівається на підписання Угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі (Литва) 28-29 листопада.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185