В Одеській області підозрюваний у вирощуванні конопель затриманий під час спроби дачі хабара міліціонеру у розмірі 4 тис грн. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Головного управління МВС в Одеській області.
 
Згідно з повідомленням, працівникам Болградського районного відділу міліції надійшла інформація про те, що житель районного центру Болград зберігає за місцем проживання наркотичні речовини. На підставі постанови райсуду був проведений обшук домоволодіння, де мешкав підозрюваний разом зі своїм батьком.
 

«У результаті борці з наркозлочинністю виявили та вилучили 3 кущі конопель і 2 коробки з марихуаною. Вилучену речовину направили для проведення експертизи з метою встановлення її ваги і належності до наркотичних засобів. Надалі чоловік був запрошений у районний відділ міліції для допиту», - повідомили у відділі. Прибувши на місце, підозрюваний зайшов у кабінет старшого оперуповноваженого, який брав участь у проведенні вищевказаного обшуку, і запропонував офіцерові гроші з метою вирішення питання зі слідчим про звільнення його від кримінальної відповідальності.

Міліціонер викликав слідчо-оперативну групу для фіксації зазначеного епізоду і з'ясування всіх обставин. Працівники слідчої бригади на місці події вилучили 15 купюр різного номіналу на загальну суму 4 тис грн.

«Тепер зловмиснику замість однієї доведеться відповідати відразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч.2 ст.369 (пропозиція або надання неправомірної вигоди посадовій особі). Перша з них передбачає максимальний термін покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років, друга - до чотирьох років», - повідомили у відділі.

Запобіжний захід підозрюваному має визначити суд, слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138