Заводський районний суд Запоріжжя оголосив вирок у справі про вибух природного газу в житловому десятиповерховому будинку Дніпропетровська у жовтні 2007 року, унаслідок якого загинули 23 людини. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.
«На підставі доказів, наданих державним обвинувачем, троє працівників ВАТ «Дніпрогаз» визнані винними в порушенні правил безпеки при виконанні робіт з підвищеною небезпекою, що завдало шкоди здоров'ю потерпілих і спричинило загибель 23 осіб», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, Максим Сорокін засуджений до 3,5 років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади на підприємствах газозабезпечення терміном на 1 рік. Сергій Бачурін також засуджений до 3,5 років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади на підприємствах газозабезпечення терміном на 2 роки. Максима Мурзіна засудили до 4,5 років обмеження волі з позбавленням права займати керівні посади на підприємствах газозабезпечення строком на 3 роки.

Крім того, судом частково задоволено вимоги потерпілих про відшкодування моральної шкоди на суму більше 3 мільйонів гривень.

Нагадаємо,13 жовтня 2007 р. на вул. Мандриківській у Дніпропетровську стався вибух побутового газу в 10-поверховому житловому будинку. Унаслідок вибуху загинули 23 людини. Потерпілими визнано 509 мешканців цього будинку, а також приватних будинків мікрорайону «Перемога».

Загальний збиток постраждалих унаслідок вибуху газу перевищує 107 млн грн.

22 листопада прокуратура Дніпропетровської області висунула звинувачення у службовій недбалості з тяжкими наслідками посадовим особам ВАТ «Дніпрогаз» - генеральному директорові Ігорю Іванкову, його першому заступнику Максиму Сорокіну і головному інженеру Сергію Бачурину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224