Ліхтенштейн погодився обмінюватися податковою інформацією з іншими державами, що означає відмову князівства від значної частини своїх законів про банківську таємницю. Про це 13 листопада повідомляє Agence France-Presse.

Ліхтенштейн підпише Конвенцію про взаємне адміністративне сприяння з податкових питань Організації економічного співробітництва і розвитку (Multilateral Convention on Mutual Administrative Assistance in Tax Matters). Вадуц також має намір співпрацювати з ОЕСР у розробці нових стандартів відкритості фінансової системи.

Загалом Конвенцію підписали більше 40 держав, включаючи всі країни «Великої двадцятки». Сторони домовилися обмінюватися інформацією про податкових резидентів і боротися з ухиленням від оподаткування.

Ліхтенштейн - поряд з сусідньою Швейцарією - вважається однією з провідних світових податкових гаваней. У листопаді 2013 року країну включили до списку держав з найбільш непрозорими фінансовими системами, присвоївши їй 33-е місце в рейтингу з 84 країн, пише «Lenta.ru».

У 2009 році князівство оголосило про наміри проводити більш відкриту фінансову політику. У тому ж році Ліхтенштейн підписав угоду зі Сполученим Королівством, за яким британські клієнти місцевих кредитних установ могли заплатити невеликий штраф своєму уряду і легалізувати свої активи в князівстві. В обмін Ліхтенштейн погодився закривати банківські рахунки тих іноземних клієнтів, хто не міг довести факт сплати податків у себе на батьківщині.

У 2008 році стався витік даних ліхтенштейнської фінансової компанії LGT Group. Виявилося, що компанія допомагала приховувати від податків кілька мільярдів євро, що належать сотням іноземних громадян. Після цього князівство зіткнулося з серйозним тиском з боку Німеччини, Великобританії і США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153