Лідер групи «Мумій Троль» Ілля Лагутенко натякнув на те, що музичний колектив незабаром може припинити своє існування. «Концертами в грудні ми закінчуємо 16-річну історію гастролей «Мумій Троля», який ви вже так добре знаєте», - наводяться слова Лагутенка на офіційному сайті групи.

«Коли тобі виповнюється 16 років, ти закінчуєш школу, пора отримувати паспорт і думати про вступ до вузу. Я впевнений, що моє плавання по музичних океанах ще не закінчується. Але вже, мабуть, на іншому кораблі!» - сказав фронтмен групи.

У грудні група відіграє у московському клубі Stadium Live і Льодовому Палаці Санкт-Петербурга. Перед цим музиканти встигнуть виступити в Україні, куди «тролі» вирушать після невеликої перерви, взятої після закінчення уральсько-сибірської частини туру під назвою «SOS Матросу».

Торік група «Мумій Троль» відзначилася, відправившись у навколосвітню подорож на вітрильнику «Сєдов». Музиканти виступали у портах, куди заходило російське судно. У липні 2013-го барк повернувся в Санкт-Петербург.

«Після подорожі в групі залишилися лише справжні... моряки! Погодьтеся, хороша ідея для перевірки колективу на міцність - вийти у відкритий океан. Випробування, на жаль, пройшли не всі. Після повернення з плавання «Мумій Троль» відправився в гастрольну подорож, під час якої «з корабля на берег» зійшов гітарист Юрій Цалер», - йдеться на сайті групи.

Повідомляється, що гітарист за станом здоров'я не може більше справлятися зі своїми обов'язками в рамках концертного туру. Втім, на розклад концертів це не вплинуло - скасовувати виступи не довелося, оскільки в музичному колективі з'явився новий учасник.

Група «Мумій Троль» була створена у Владивостоці у 1983 році. На її рахунку - 10 студійних альбомів, кілька синглів та міні-альбомів. «Мумій Троль» представляв Росію на пісенному конкурсі «Євробачення» у 2001 році і зайняв там 12-е місце. Хіт «Утекай» з альбому «Морська» 1997 року увійшов до списку «40 пісень, що змінили світ» за версією російського видання Rolling Stone.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2351