Державний земельний банк (Держзембанк) як залучення додаткових ресурсів у систему кредитування планує випускати облігації.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час круглого столу заявила керівник банківського напряму діяльності Держзембанку Ганна Сидорова.

«Ми зацікавлені у здешевленні наших коштів для того, щоб це були доступні кредити. За тією ставкою, яку могли б сприймати наші сільгоспвиробники, перш за все, дрібні і середні», - сказала вона.

За словами Сидорової, друге джерело ресурсів - це залучення їх з ринку. «Ми шукаємо виходи на міжнародні фінансові інститути, які є в Україні і вже давно підтримують кредитування малого і середнього бізнесу на селі», - зазначила Сидорова, додавши, що це може бути будь-яка фінансова установа, яка має досвід роботи з такими програмами.

Також, за інформацією Сидорової, була розроблена спільна програма Держзембанку з банками-партнерами. «До Держзембанку існує великий інтерес з боку банків України. Ми бачимо всі банки нашими потенційними партнерами в даній програмі. Звичайно, (присутня. - Ред.) умова, щоб у їхньому кредитному портфелі були так звані агрокредити. Це кредитування малого і середнього бізнесу саме на селі, тобто безпосередньо товаровиробника», - підсумувала представник Держзембанку.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166