В Україні підбили підсумки першого конкурсу бізнес-планів щодо створення обслуговуючого сільгоспкооперативу. Всього в конкурсі взяли участь понад 100 студентів аграрних вузів, які представили проекти розвитку кооперативів у різних регіонах України. Переможців сьогодні особисто нагородив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«До відродження сільських територій вкрай важливо залучити молодь. Тому цього року ми розробили і вперше провели конкурс серед студентів аграрних ВНЗ на кращий бізнес-план обслуговуючого сільгоспкооперативу. Ми хотіли, щоб молодь навчилася розробляти ідеї створення кооперативу і втілювала їх в економічну площину. Я сам подивився близько 40 робіт і хочу відзначити різноманіття ідей і шляхи їх втілення. Тому конкурс буде проводитися щорічно», - підкреслив міністр.

Присяжнюк також зазначив, що студенти підійшли до розробки бізнес-планів раціонально і максимально врахували специфіку сільського господарства в тому чи іншому регіоні. При цьому чимало уваги конкурсанти приділили розробці ланцюга реалізації продукції, виробленої членами кооперативу сільгосппродукції.

«Молоді повинно бути не тільки цікаво розробляти бізнес-план, але й повернутися у своє село, щоб втілити в життя свій проект. І уряд, у свою чергу, цьому сприятиме. Так, вже з наступного року ми плануємо значно збільшити державну фінансову підтримку розвитку кооперативного руху. Кошти будуть виділятися на лізингові програми для закупівлі необхідного обладнання і техніки для сільгоспкооперативів», - зазначив глава відомства.

Всього в конкурсі взяли участь 104 студенти, які розробили 80 бізнес-планів. З них було відібрано 17 бізнес-планів переможців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155