Представників торгово-промислових палат за кордоном потрібно активніше залучати до проведення економічних заходів. Про це, як передає кореспондент Forum'у, міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив під час зустрічі з керівництвом ТПП України і регіональних торгово-промислових палат України.

«Ефективним механізмом підтримки національного виробника є проведення двосторонніх бізнес-форумів і встановлення двосторонніх відносин з представниками іноземних ділових кіл під час зарубіжних візитів високого рівня. Наше першочергове завдання в цій сфері - це підготовка двосторонніх бізнес-форумів під час візиту Президента України Віктора Януковича в Австрію, який відбудеться вже цього місяця, а також його візиту в КНР на початку грудня цього року», - заявив він.

Також Кожара підкреслив, що українські дипломатичні представництва готові надавати максимальну підтримку вітчизняним виробникам на зарубіжних ринках.

За його словами, українські посольства вже отримали вказівки більш активно залучати до участі в заходах економічної спрямованості представників торгово-промислових палат України.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович доручив главі зовнішньополітичного відомства України Леоніду Кожарі і міністру економічного розвитку і торгівлі України Ігорю Прасолову вжити заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності закордонних дипломатичних установ щодо захисту на зовнішніх ринках інтересів вітчизняних суб'єктів господарювання.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216