Для модернізації підприємств України під стандарти Євросоюзу необхідні величезні кошти, якими на сьогоднішній день Україна не володіє. Про це заявив сьогодні в Запоріжжі на прес-конференції Президент України Віктор Янукович.

«Величезною проблемою є модернізація підприємств під технічні стандарти Євросоюзу. Це питання, яке необхідно вирішувати, але воно пов'язано з величезними капіталовкладеннями, яких у нас на сьогоднішній день немає», - сказав Янукович, повідомляє «УНІАН».

За його словами, величезні інвестиції, необхідні Україні для модернізації під стандарти ЄС, за даними експертів, потребують капіталовкладень від 100 до 500 млрд.

«Безумовно, останнім часом ми наблизилися до стандартів та критеріїв ЄС, але далеко ще до їх досягнення. І в зв'язку з цим наша продукція на сьогоднішній день на ринках ЄС поки не затребувана», - сказав Янукович.

Нагадаємо, 9 листопада прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україні для модернізації і перебудови економіки для здійснення конкурентного товарообігу з країнами Євросоюзу сьогодні потрібно мати близько 160 млрд євро.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

292