Українська влада постійно веде переговори з Російською Федерацією щодо вирішення проблеми падіння обсягів товарообігу між країнами. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час спілкування з працівниками Запорізького обласного перинатального центру, повідомляє прес-служба Глави держави.

За словами Президента, сьогодні спостерігається значне зниження товарообігу з Росією - майже на 25%.

«Ми не припиняли і не припиняємо переговори з нашими сусідами, ми ведемо цю роботу. Є надія, що знайдемо спільну мову. Дуже непросте питання», - сказав Янукович.

Він також додав, що Україна страждає не тільки від наслідків світової економічної кризи. За словами Президента, втрати економіки від високих цін на російський газ за останні три роки перевищили 20 млрд доларів.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з промисловцями заявив, що з початку поточного року товарообіг між Україною і Росією скоротився майже на чверть.

У разі підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським союзом, Росія планує розширити кооперацію в ракетно-космічній сфері, в атомному машинобудуванні, авіаційній промисловості, заявив радник президента РФ Сергій Глазьєв.

В Євразійській економічній комісії прогнозують подальше скорочення торговельно-економічного співробітництва між Митним союзом і Україною в разі підписання українською владою Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139