Державне підприємство «Центр еколого-експертної аналітики» презентувало систему моніторингу навколишнього природного середовища з використанням даних дистанційного зондування Землі та єдину інформаційно-аналітичну систему підтримки прийняття управлінських рішень з використанням космічних даних, передає кореспондент Forum'у.

Коди доступу до систем, які в майбутньому розробники обіцяють звести в одну, заступник міністра екології та природних ресурсів Олександр Сушко передав голові Державної екологічної інспекції Павлу Жилі.

Як повідомив перший заступник директора Державного підприємства «Центр еколого-експертної аналітики» Олексій Мунтіян, цього року Україна закупила у німецької та канадської корпорацій космічні знімки країни, завдяки чому може тепер проводити екологічний моніторинг по всій території України.

Крім того, за словами начальника відділу екологічного моніторингу та інноваційних технологій Андрія Бороти, системою, яка поєднана з сайтом Міністерства екології, зможуть користуватися всі українці, яким небайдужий стан екології в країні.

«У разі, якщо людина знайшла стихійне звалище, помітила вирубку лісу або будівництво в зеленій зоні, вона може це сфотографувати і відправити у систему, залишивши свої коментарі. Далі ця інформація буде передаватися в екологічну інспекцію чи інші правоохоронні органи», - повідомив він.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166