Інформація про рейдерське захоплення столичної школи №135 не відповідає дійсності. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту ForUm'у повідомила начальник Управління освіти Шевченківського району м .Києва Євгенія Ярова.

«Сьогодні на одному із сайтів з'явилася інформація про рейдерське захоплення школи №135, яка розташована у самому центрі Києва. Вона не відповідає дійсності», - зазначила вона.

Начальник Управління повідомила, що зараз у школі проходить планова перевірка, подібні якій проводяться також в інших школах цього та інших районів Києва.

За словами Ярової, ніякої «групи захоплення» у школі не було. «Хіба можна називати співробітників Управління освіти «групою захоплення»? Ніяких силових структур, мікроавтобусів жодних не було. Я особисто зайшла до директора, попередила про початок перевірки. Така ж перевірка проводиться, наприклад, у школі №139 на Татарці. Там так звана «група захоплення» була у понеділок. Всі документи залишилися у школі. «Вилучення документів» - неприйнятний термін, її можуть проводити тільки силові органи», - заявила вона.

Також Ярова зазначила, що, згідно з законом України про освіту, забрати приміщення школи неможливо.

«У нас збільшується кількість учнів. І ні закриття шкіл, садків, ні їх приватизація, ні захоплення неможливі, це кримінальний злочин», - заявила начальник Управління.

«У цьому році, як і три роки тому, у школі були виявлені численні порушення. У 2010 році список порушень був значним, і адміністрація школи проблеми не усунула. Документи, з якими ознайомилися працівники Управління освіти, сьогодні ввечері будуть оформлені у довідку, де будуть виписані усі статті законів, порушених у цьому навчальному закладі», - сказала вона.

За словами Ярової, у школі №135 виявлені порушення у веденні документації, облік відвідуваності. «Коли ви зайдете у школу, то з порогу побачите, що Гімн України вивішений з неправильним текстом. Є порушення обліку атестації вчителів. У класних журналах зазначено, що діти навчалися у ті дати, коли вони навіть не перебували в Україні», - заявила начальник Управління.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи відповідає дійсності інформація про кадрові рішення щодо керівництва школи, що пов'язано з тим, що в школі навчається дитина високопосадовця, Ярова сказала: «Це не можна пов'язувати. У Шевченківському районі навчається багато дітей високопосадовців, і це абсолютно не впливає на кадрові рішення. Якість роботи і відповідність займаній посаді - це факти, які між собою пов'язані. Зараз рано говорити про висновки, вони будуть готові до кінця дня».

Начальник управління освіти Шевченківського району додала, що поки рішення про спростування у ЗМІ інформації про рейдерське захоплення ще не прийняте , але, швидше за все, воно буде.

Як передає кореспондент ForUm'у, біля школи обстановка спокійна, йдуть уроки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258