Влада має намір відкривати нові перинатальні центри. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, заявив Президент України Віктор Янукович під час відвідування Запорізького обласного перинатального центру.

Під час спілкування з медичним персоналом Янукович зазначив, що одним із важливих завдань країни є охорона материнства і дитинства.

«Життя починається з матері, народжується нове життя - дитина», - сказав Президент, підкресливши необхідність створення належних умов для функціонування перинатальних центрів.

Глава держави нагадав, що програма будівництва перинатальних центрів в Україні розпочата в 2010 році. Як результат, за словами Януковича, материнська смертність знизилася на 24%, дитяча - на 11%.

Глава держави висловив переконаність , що з введенням нових перинатальних центрів ці показники покращаться.

На думку Януковича, такі центри не можуть функціонувати без висококваліфікованих лікарів. Президент нагадав, що за останні роки зарплата медиків зросла на 80%. Зокрема, у Запорізькій області середня заробітна плата медпрацівників складає 2485 грн. «Ми і на далі будемо йти цим шляхом», - сказав він.

Президент підкреслив, що влада налаштована відкривати якомога швидше нові перинатальні центри, але світова економічна криза та економічна ситуація не завжди сприяють.

Глава держави висловив сподівання, що Запорізький перинатальний центр буде відкритий для пацієнтів вже першого грудня цього року.

Як раніше повідомляв ForUm, на сьогоднішній день у рамках Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства» в Україні відкрито 11 перинатальних центрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144