Київська прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері відкрила кримінальне провадження за фактом забруднення хімічними речовинами території парку «Кіото» у Деснянському районі столиці, повідомили ForUm'у у прес-службі прокуратури.

Так, у ході перевірки, ініційованої прокуратурою, фахівцями Державної екологічної інспекції у м .Києві було здійснено огляд зелених насаджень і відібрані проби ґрунту на території парку. За результатами лабораторних досліджень у зразках, відібраних навколо дерев з ознаками всихання, встановлено підвищений вміст амонію і хлоридів. Загалом, шкідливі хімічні речовини були виявлені на ділянці загальною площею близько 125 кв.м. Згідно з розрахунками фахівців, розмір шкоди, заподіяної навколишньому середовищу, становить понад 400 тис. грн.

За результатами перевірки відомості про вчинення кримінального злочину прокуратурою внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч.1 ст.239 КК України - забруднення та псування земель. Проведення досудового розслідування доручено Деснянському райуправлінню міліції.

Нагадаємо, в серпні поточного року Київська прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері організувала перевірку з метою встановлення причин загибелі сосен у парку «Кіото».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295