Опозиція буде нести відповідальність за можливий провал європейської інтеграції та непідписання Угоди про асоціацію з ЄС. Про це у блозі на «Українській правді» пише директор Українського центру соціальної аналітики Євген Філіндаш.

«Опозиція має рівну з владою відповідальність за провал європейської інтеграції та непідписання угоди про асоціацію з ЄС. Я розумію, чому влада хоче поставити питання підписання на паузу - для них ціна питання занадто висока, - зазначив він. - Але частина вини лежить на опозиції. Вони загралися у місію «звільнимо Юлю». Хіба для когось є секретом, що емісари Тимошенко негласно вмовляли всіляких європейських політиків поставити успішність Вільнюського саміту в залежність від розв'язання «питання Тимошенко»? І їм це вдалося. Вони загралися у місію «звільнимо Юлю».

У зв'язку з цим політолог констатував, що емісари Тимошенко негласно вмовляли всіляких європейських політиків поставити успішність В ільнюського саміту в залежність від розв'язання «питання Тимошенко». На його думку, опозиції це вдалося.

Між тим, в ін висловив сумнів, що опозиція зможе виправдатися перед своїми виборцями за можливий провал на Вільнюському саміті.

«Що скаже своєму виборцю опозиція? Що влада вкрала у них мрію - стати ближче до Європи. Повірить у це житель Львова і Луцька? Скоріше - ні. Адже вони бачили, що підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом було можливе, якщо б опозиція пішла на компроміс і не пов'язувала євроінтеграцію з питанням Тимошенко. Вважаю, що західноукраїнський виборець має право притягти до відповідальності «своїх» політиків: чому вони проміняли європерспективу на свободу однієї, нехай і дорогої для них, людини?», - підкреслив він.

Також, на думку експерта, шанси Тимошенко виїхати у «Шаріте» розтанули в той день, коли Арсеній Яценюк відкликав свій законопроект про лікування ув'язнених за кордоном.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

119