У Нижньому Манхеттені в середу, 13 листопада, відкрився перший із хмарочосів, які влада міста вирішила звести на місці, де раніше стояли вежі-близнюки, зруйновані внаслідок теракту 11 вересня 2001 року, повідомляє Reuters.

Нова будівля, висота якої становить 298 метрів, отримала назву Всесвітній торговий центр 4.

У церемонії відкриття будівлі взяли участь мер мегаполісу Майкл Блумберг, відомий японський архітектор Фуміхіко Макі, який спроектував ВТЦ-4, а також члени міської ради Нью-Йорка.

В даний час майже всі з 72 поверхів хмарочоса пустують. Компанії-забудовнику Silverstein Properties вдалося здати в оренду лише близько половини будівлі. Загальна площа всіх її поверхів складає понад 214 кв.км.

«Хмарочос спроектований так, щоб добре вписуватися в архітектуру Нью-Йорка. Ця будівля відповідає його динамічній атмосфері. Разом з тим, хмарочос повинен залучити орендарів і бути успішним у комерційному відношенні. Я вірю в успіх цього проекту», - зазначив архітектор ВТЦ-4.

Планується, що в цілому комплекс, у який входить ВТЦ-4, включатиме в себе шість або сім хмарочосів, які зведуть на місці теракту і поруч з ним, а також кілька інших будівель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159