Господарський суд задовольнив позовні вимоги прокуратури Києва та повернув із незаконного користування земельну ділянку вартістю майже 32 млн грн, розташовану в охоронній зоні Музею національної архітектури та побуту «Пирогово». Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Згідно з повідомленням, у 2007 році рішенням Київради земельну ділянку площею 10 га на вул.Академіка Заболотного було надано в оренду приватній компанії строком на 25 років для будівництва і обслуговування готельно-розважального комплексу та кінноспортивного клубу.

Як з'ясувалося, забудовник вже більше двох років не платить гроші за користування ділянкою, заборгувавши до столичного бюджету більше мільйона гривень.

Крім того, прокурорською перевіркою встановлено, що всупереч умовам договору на зазначеній території компанією досі не розпочато будівельні роботи.

У зв'язку з тим, що несплата орендної плати є підставою для припинення права користування земельною ділянкою, прокуратура звернулася до суду з вимогою розірвати договір оренди та зобов'язати підприємство повернути землю громаді.

Раніше зазначене рішення Київради про передачу землі, що розташована у зоні охоронюваного ландшафту музею Пирогово, у 2010 році за позовом прокуратури Києва судами трьох інстанцій визнано протиправним та скасовано.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

111