Проект розпорядження про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який днями був опублікований на сайті Київської міської державної адміністрації, протягом місяця буде проходити громадське обговорення.

Про це під час брифінгу розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Костюк, повідомляє прес-служба КМДА.

«Протягом місяця ми будемо зважувати всі «за» і «проти»: враховувати звернення, побажання та розрахунки. Будуть йти дискусії між технічними фахівцями і дебати між економістами. Тільки після цього буде прийнят е відповідне рішення. Разом з тим, ми робимо все для того, щоб не допустити підвищення на оптові транспортні послуги. Зараз ми працюємо над тим, щоб вартість проїзних квитків була збережена», - розповів Костюк.

Як нагадують у КМДА, нинішня ціна на проїзд у комунальному транспорті діє з листопада 2008 року. За цей час відбулися суттєві зміни в економіці країни, в результаті чого транспортні комунальні підприємства за 2012 рік від перевезення пасажирів у звичайному режимі руху отримали значні збитки.

«Подальше утримання тарифів на існуючому рівні може призвести до погіршення якості та безпеки надання транспортних послуг населенню, адже дефіцит обігових коштів не дозволяє у повному обсязі виконувати регламентні роботи з ремонту рухомого складу, ескалаторів, заміни колії та іншого обладнання, а також оновлювати рухомий склад», - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв ForUm, 12 листопада КМДА запропонувала внести зміни у проект розпорядження «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху», згідно з яким вартість проїзду у комунальному пасажирському транспорті становитиме 3 гривні.

Потім директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Євген Водовозов заявив, що проїзд в усіх видах міського комунального транспорту подорожчає до 3 гривень у січні 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

746