Представник місії Європарламенту Олександр Кваснєвський вважає, що Росія робить великі помилки, здійснюючи економічний тиск на Україну напередодні Вільнюського саміту. Про це він заявив у Брюсселі.

«Вважаю, що Росія останнім часом робить помилки - та блокада, яку вона проводить проти українського експорту, має у підсумку багато негативних думок серед українців. Навіть серед тих, хто добре ставиться до Росії і говорить російською мовою», - зазначив Кваснєвський.

«Жоден народ - а українці є гордим народом! - не любить, коли його принижують. А ті економічні блокади і таке ставлення до українців б'є по українській національній гордості. Тому вважаю, що Російська Федерація робить тут помилку», - підкреслив Кваснєвський, повідомляє «УНІАН».

У той же час він зазначив, що не дивується багатьом речам, які відбуваються, оскільки мова йде про геополітичну битву, у якій вирішується майбутнє цілої Європи, України та Росії.

«Немає також сумніву, що мова йде і про геополітичну битву, у якій вирішується майбутнє цілої Європи, України, ЄС і Росії. Тому багатьом речам, що відбувається, я не дивуюся. Це все пов'язано з великим значенням того, що нас очікує у Вільнюсі», - підкреслив Кваснєвський.

Нагадаємо, на засіданні Ради ЄС 18 листопада планувалося прийняти рішення про підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Європейський парламент продовжив місію Пета Кокса і Олександра Кваснєвського в Україні до Вільнюського саміту «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195