Єгипетський суд засудив 12 прихильників колишнього президента країни Мохаммеда Мурсі до 17 років позбавлення волі за напад на університет Аль-Азхар, який є головним сунітським навчальним закладом, повідомляє Al Arabiya.

Суд дозволив звільнити засуджених під заставу у 64 тисячі єгипетських фунтів (9,3 тисячі доларів) на час оскарження вироку.

Підсудні були засуджені за напади на співробітників навчального закладу та служб безпеки, пошкодження державної та приватної власності, а також за підбурювання до масових заворушень.

Підсудні були затримані у жовтні після штурму адміністрації університету, яку студенти звинуватили у підтримці повалення Мурсі в липні.

Як раніше повідомляв ForUm, з 14 серпня в країні на місяць був введений режим надзвичайного стану, а в 11 провінціях - комендантська година. Це рішення ухвалили після сутичок прихильників колишнього президента Мухаммеда Мурсі з правоохоронними органами.

Після відсторонення Мурсі від влади тимчасовим виконувачем обов'язків президента був призначений Адлі Мансур, який за кілька днів до цього став головою Вищого конституційного суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

109