Кабінет Міністрів на своєму засіданні 13 листопада прийняв постанову і затвердив Порядок визначення та задоволення соціально-побутових потреб і потреб у медичній допомозі ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, жертв нацистських переслідувань та сімей загиблих (померлих) воїнів, повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ.

Документ сприятиме максимальному посиленню соціального захисту та поліпшенню медичного обслуговування ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань.

Постановою, зокрема, затверджено форму соціального паспорта ветерана ВВВ 1941-1945 років, жертв нацистських переслідувань та сімей загиблих (померлих) воїнів.

Експерти зазначають, що у паспорті ветерана буде міститися повна інформація по кожному, хто потребує опіки держави: від його місця проживання до індивідуальних потреб матеріальної допомоги та соціальних послуг. Крім цього, в документі будуть зібрані дані про всі пільги та субсидії кожного ветерана, а також, що важливо, про відповідальних за їхнє надання.

Соціальний паспорт дозволить державі більш точно прорахувати всі необхідні витрати і закласти їх у державний та місцеві бюджети. А потім, як за значають експерти, неухильно їх виконувати. Знаючи, чого потребує кожен ветеран, держава зможе повністю забезпечити його всіма необхідними послугами - з чітким розумінням хто, як і коли має їх надати.

Реалізація постанови Уряду дозволить підвищити рівень соціального захисту ветеранів ВВВ, поліпшити медичне та соціальне обслуговування, а також матеріально-технічну базу госпіталів, будинків-інтернатів для інвалідів ВВВ та інших профільних установ, продемонструвати шанобливе ставлення до тих, хто бився і гинув за Батьківщину.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224