Європейський парламент продовжив місію Пета Кокса і Олександра Кваснєвського в Україні до Вільнюського саміту Східного партнерства. Про це заявив президент Європейського парламенту Мартін Шульц на прес-конференції у Брюсселі у середу ввечері, 13 листопада.

«Конференція президентів Європарламенту одноголосно продовжила місію до останньої хвилини - Вільнюського саміту...», - сказав в ін і додав: «Рішення все ще можливо знайти».

У свою чергу, Кокс зауважив, що «наступного тижня має робитися не політика, а історія». «Ми повертаємося не для того, щоб втручатися у справи, а щоб допомогти», - сказав він.

Крім того, Кваснєвський оцінив шанси підписання Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом як 50 на 50, повідомляє «УНІАН».

Він зазначив, що «політично ми розуміємо, наскільки це все складно, але я б оцінив шанси на підписання угоди як 50 на 50».

У свою чергу, Кокс нагадав, що наступного тижня місія Європарламенту прибуде в Україну у двадцять сьомий раз. «Наша 27 місія відбудеться наступного тижня, і ми проведемо стільки в Україні, скільки буде потрібно. Наше терпіння було сильно перевірене , але наша добра воля залишається непохитною», - підкреслив Кокс.

Шульц, зі свого боку, додав, що не знає, що буде з місією Кокса-Кваснєвського після Вільнюського саміту.

В інтерв'ю журналістам після прес-конференції Кваснєвський підкреслив, що найкращий час для підписання угоди - саміт у Вільнюсі, оскільки потім до Угоди можна буде повернутися тільки через два роки. «Будуть вибори в Європейський парламент у 2014 році, потім вибори нового складу Європейської комісії, а потім вибори Президента у 2015 році у самій Україні», - сказав Кваснєвський, відповідаючи на запитання польських журналістів.

На прес-конференції також було поширено заяву місії, у якій , зокрема, йдеться: «Час минає для виконання всіх вимог, потрібних для підписання Угоди про асоціацію 29 листопада 2013 року».

Кваснєвський пізніше додав, що наступного тижня ключовими датами для прийняття рішення є вівторок, середа і четвер. «Це вже буде остання сесія перед Вільнюсом, тому пора приймати рішення», - підкреслив він.

Нагадаємо, 13 листопада глави місії Європарламенту Кокс та Кваснєвський доповідали конференції президентів Європарламенту у Брюсселі результати їхньої місії в Україні.

13 листопада голова Верховної Ради Володимир Рибак закрив позачергове засідання парламенту без розгляду питань порядку денного.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

354