Сьогодні, 13 листопада, відновлений після аварії енергоблок №4 Вуглегірської ТЕС ПАТ «Центренерго» підключений до енергетичної системи України, повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

В ОДА зазначили, що запуск енергоблоку був запланований на грудень 2013 року, але робота з відновлення об'єкта завершена на місяць раніше визначених термінів. В даний час він працює з навантаженням 100 мегават. Модернізація станції здійснювалася з урахуванням усіх екологічних норм.

«Сьогодні був запущений четвертий енергоблок Вуглегірської ТЕС. Як відомо, перший енергоблок був запущений місяцем раніше. Щоб станція запрацювала на повну виробничу потужність, потрібен час для тестування вузлів і агрегатів підприємства. Сподіваюся, що вже у грудні електростанція буде працювати в нормальному режимі», - зазначив голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький.

Як раніше повідомляв ForUm, 9 жовтня Вуглегірська теплоелектростанція, що входить до складу ПАТ «Центренерго», запустила відновлений після пожежі блок №1.

29 березня, о 15:15 у м.Світлодарську на Вуглегірській теплоелектростанції ДАЕК «Центренерго» на другому блоці сталося загоряння устаткування, яке перетирає вугілля на пил. Надалі вогонь поширився на покрівлю будівлі на площі орієнтовно 1500 кв.м.

Причиною пожежі стала розгерметизація системи подання вугільного пилу, внаслідок чого стався витік і самозаймання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178