Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову вжити заходів щодо збільшення торгового обороту між Україною і Російською Федерацією та державами-учасниками Митного союзу. Відповідне доручення від 13 листопада розміщено на сайті Г лави держави.

Зокрема, доручено вжити заходів щодо гармонізації митних процедур України та РФ з метою збільшення обсягів експортно-імпортних операцій.

Уряду також доручено провести інвентаризацію двосторонніх українсько-російських міжнародних угод у торговельно-економічній сфері та забезпечити їх актуалізацію з метою захисту національних інтересів України.

Президент встановив терміни - до 31 грудня 2013 р.

Крім того, доручено підвищити ефективність міжрегіонального і прикордонного співробітництва між Україною і Російською Федерацією, зокрема, що стосується започаткування нових спільних інвестиційних проектів. Прем'єр повинен доповідати про ситуацію щоквартально.

Крім того, до 25 грудня уряд має розглянути можливість застосування в установленому порядку заходів щодо забезпечення укладення між Україною та державами-учасниками Митного союзу угоди (угод) про взаємне визнання результатів оцінки відповідності продукції.

Як раніше повідомляв ForUm, заступник міністра закордонних справ, керівник апарату МЗС Андрій Олефіров заявив про завершення підготовки проекту підсумкової декларації між Україною і Європейським Союзом, яку планується оголосити на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада. Нагадаємо, Рада міністрів ЄС прийме рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною 18 листопада.

Прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з промисловцями заявив, що з початку поточного року товарообіг між Україною і Росією скоротився майже на чверть.

У Євразійській економічній комісії прогнозують подальше скорочення торговельно-економічного співробітництва між Митним союзом і Україною у разі підписання українською владою Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187