В Україні констатується скорочення обсягу валютних кредитів.

Про це у ході круглого столу «Захищеність заощаджень: як зберегти і примножити власні кошти без загрози їхньої втрати?» розповів директор Департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку Національного банку України Олександр Дубихві ст.

«У нас йде активне зменшення кредитів у валюті. Якщо проаналізувати період з 1 січня 2010 року, то за цей період кредити у валюті населення в банківській системі скоротилися більш ніж на 100 млрд грн, і зараз вони становлять 71 млрд. тобто в 2,5 рази зменшилися кредити у валюті, тобто зменшився ризик фізичних осіб, зменшився ризик банківської системи. На мій погляд, це свідчить про те, що система стала більш стабільною і ризики в системі зменшилися», - додав Дубихвіст.

Крім того, за його словами, НБУ і надалі буде проводити заходи щодо дедоларизації економіки.

«Безумовно, Національний банк проводить різні заходи щодо зменшення частки валютних вкладів, дедоларизації депозитного портфеля. Це стосується і норм резервування для валютних вкладів, і позиції Національного банку щодо закону про Фонд гарантування, де диверсифіковані перерахування до Фонду залежно від валют вкладу», - підкреслив представник регулятора.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

108