Україна і Молдова скасують державний контроль у пунктах пропуску для транзитних поїздів, пункти відправлення і призначення яких розташовані на території країни відправника, повідомили у прес-службі Мінінфраструктури.

Протокол про внесення змін в угоду між урядом України і Молдови про роботу залізничного транспорту підписали міністр інфраструктури України Володимир Козак та міністр транспорту та дорожньої інфраструктури Молдови Василє Ботнарь.

За словами міністра інфраструктури, таке нововведення підніме на вищий щабель розвитку українсько-молдавські відносини в області залізничного транспорту, посилить взаємні торгово-економічні зв'язки, вдосконалить умови перевезень пасажирів і вантажів. Скасування контрольних процедур - це, насамперед, скорочення часу прямування поїздів, що є позитивним кроком для залучення нових вантажовідправників і поліпшення комфорту пасажирів.

У міністерстві зазначили, що запропоновані зміни до угоди не стосуються транспортування товарів, заборонених або обмежених до ввезення і вивезення згідно з внутрішнім законодавством України та Молдови.

Крім того, нововведення дозволить змінити маршрут прямування пасажирського поїзда №117/118 Київ-Чернівці, направивши його через територію Молдови, що скоротить час його перебування у дорозі орієнтовно на 2 години в одному напрямку. Крім того, склад поїзда буде збільшено на 4 вагони, що дасть ще додатково близько 200 посадочних місць в один бік. Перевезення пасажирів цим поїздом за новим маршрутом через територію Молдови почнеться після ратифікації протоколу Верховною Радою та прийняття внутрішніх нормативних документів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168