Україна прискорила експорт кукурудзи. Так, вітчизняні аграрії вже відправили на зовнішні ринки 3,4 мільйона тонн цієї культури. Наростити темпи експорту допомагає успішне завершення жнив. Зокрема, кукурудзи вже намолотили 24 млн тонн. А оскільки для України ця культура залишиться основною експортною, то аграрії мають намір нарощувати її виробництво завдяки відновленню зрошення на півдні. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Поступово зростають обсяги експорту кукурудзи. Так, у листопаді темпи відвантажень значно прискорилися. На зовнішні ринки вже відправлено 3,4 мільйона тонн цієї культури. Всього ж у поточному маркетинговому році аграрії планують експортувати 17,7 мільйона тонн кукурудзи», - зазначив міністр.

За словами Присяжнюка, прискорити експорт кукурудзи допомагає активна робота в полі. Завдяки цьому обсяги надходження культури у порти ростуть. В цілому на сьогоднішній день сільгоспвиробники вже зібрали 24 млн тонн кукурудзи з 81% засіяних нею площ. А після закінчення жнив ця позначка досягне 30 млн тонн.

«Це суттєвий показник, адже саме кукурудза є основною експортно орієнтованою культурою. І за прогнозами ООН, до 2022 року Україна зможе наростити поставки цієї культури на зовнішні ринки на 34,5%. Так, у цьому році нам вже вдалося досягти високої врожайності кукурудзи. Однак щоб реалізувати такий потенціал повністю, необхідно збільшити врожайність в південних регіонах. Для цього ми працюємо над відновленням систем зрошення», - зазначив Присяжнюк.

Також очільник відомства нагадав, що, крім збільшення виробництва, Міністерство продовжує відпрацьовувати нові ринки збуту для вітчизняної кукурудзи в Азії, Африці та на Близькому Сході. Адже саме ці регіони активно збільшують імпорт кукурудзи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

134