У разі зриву підписання угоди про асоціацію ситуація з гривнею ускладниться і це створить загрозу для стабільності курсу.

Таку думку в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA озвучив економіст, член Центрального проводу Народного Руху України Борис Кушнірук.

Нацбанку, на думку експерта, буде складніше утримати курс в умовах зростаючої недовіри населення і бізнесу до ситуації в національній економіці».

«Але якщо розглядати ситуацію до кінця року, то навіть при всіх неприємностях я не очікую ніяких істотних коливань курсу, - продовжив Кушнірук. - У межах 1% може бути, але не більше».

Економіст впевнений, що «на цьому етапі Нацбанк утримає стабільність курсу, і обвалу курсу не буде».

Нагадаємо, Національний банк задоволений результатами і діями норми про обов'язковий продаж 50% валютної виручки експортерами. Це дозволило наситити міжбанківський ринок валютою, стабілізувати його, а також сформувати чисту пропозицію валюти замість чистого попиту, що спостерігався в минулому році. Про це заявив Сергій Кораблін, директор Департаменту аналізу і прогнозування грошово-кредитного ринку НБУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

124