Після податкових поправок лідер «Батьківщини»Арсеній Яценюк позбавив себе морального права висувати будь-які політичні вимоги до лідера «УДАР у» Віталія Кличка.

Таку думку висловив політолог Володимир Цибулько, коментуючи інформацію про те, що відсутність заяв з боку «УДАРу» щодо питання кримінального переслідування Сергія Власенка є відповідною реакцією на нещодавні поправки до Податкового кодексу, ініційовані депутатом від «Батьківщини».

«Після трюку з податковими поправками Яценюк, по суті, позбавив себе морального права щось вимагати від Кличка. Можливо, відсутність реакції на допити Власенка і є відповіддю «УДАРу» на цей трюк. Хоча, скоріше, це початок дрейфу Кличка у самостійне політичне життя. В силу політичної логіки «УДАР» як зростаючий тренд, на відміну від «Батьківщини», повинен відколотися від неї і «Свободи»», - зазначив він.

За словами Цибулька, зараз складається ситуація, коли помилки «Свободи» та «Батьківщини» все частіше починають проявлятися. «Технологічно їм стає все складніше ховати свої помилки. Тому Кличко не може бути весь час відбілювачем своїх колег. Згадайте цю історію з бізнесом Тягнибока. Та він же втягнув Кличка і Яценюка у свою захисну кампанію, зіпсувавши їм обом репутацію. Надалі «УДАР» буде обережніше з благодійною діяльністю на користь інших опозиційних сил», - додав експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

137