Прищеплювати турботу про довкілля необхідно з дитинства, вважає Геннадій Виходцев, голова правління Соціального центру, який вже три роки працює на Лісовому масиві столиці. Про це він заявив під час прес-конференції, присвяченій презентації загальнонаціонального шкільного конкурсу « Е КОклас».

Зокрема, він заявив, що, згідно зі статистикою, сьогодні для 90% українців проблеми навколишнього середовища є більш ніж актуальними, а 60% українців упевнені, що проживають на екологічно забрудненій території.

Серед проблем, які особливо турбують українців, названі забруднення водойм; погіршення здоров'я людей; забрудненість атмосфери; антисанітарний стан територій; питна вода, яка не відповідає стандартам якості; а також скорочення зелених зон - лісів і парків.

«Земля, на якій ми живемо, це наш великий дім. Так чому у власній квартирі ми не дозволяємо собі розкидати сміття, а, відпочивши на річці або в лісі, залишаємо його, замість того щоб винести у найближчий сміттєвий бак? Я переконаний, що прищеплювати любов і турботу до навколишнього середовища у наших дітей необхідно з раннього віку: з дитячого садка і школи. І, безумовно, батьківським прикладом. Саме тому ми вирішили провести загальнонаціональний конкурс «ЕКОклас»», - каже Виходцев.


 
Шкільний конкурс проходитиме у трьох номінаціях «ЕКОдизайн», «ЕКОіновація» і «ЕКОкреатив». Підсумки конкурсу будуть підбиті 12 травня 2014 року - у День екологічної освіти в Україні. Планується, що участь у ньому візьмуть шкільні колективи і з усіх куточків країни.

«Проблеми екології стосуються кожного із нас незалежно від віку. Я вже говорив і повторю ще раз: виховувати дбайливе ставлення до навколишнього середовища необхідно зі шкільної лави. Переконаний, крок за кроком ми зможемо прищепити нашим дітям дбайливе ставлення до природи і навколишнього середовища», - упевнений Виходцев.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203