Місія спостерігачів від Європарламенту в складі екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського та екс-президента ЄП Пета Кокса сподівається, що Верховна Рада прийме всі необхідні євроінтеграційні закони на засіданні 19 листопада.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу заявив Кваснєвський.

«Сьогодні ми зустрічалися зі спікером парламенту (Володимиром Рибаком, - Ред.), з лідерами фракції Партії регіонів і лідерами опозиції і ми розуміємо, що було неможливо прийняти всі закони, які потрібні для підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, наприкінці цього місяця», - сказав він.

Кваснєвський висловив сподівання, що робоча група підготує законопроект про лікування засуджених за кордоном протягом декількох днів перед наступним пленарним засіданням парламенту.

«Ми очікуємо, що впродовж останніх днів, перед наступним пленарним засіданням парламенту, що відбудеться у вівторок, 19 листопада, всі ці питання будуть вирішені», - зазначив він.

Представник місії повідомив також, що вони виступлять з доповіддю перед Європарламентом о 18:00.

«Ми, як місія, очікуємо, що буде так, як ми говорили з нашими партнерами, розуміємо, що все це політично дуже складно, але сподіваємося, що знайдеться достатньо доброї волі для пошуку консенсусу», - підкреслив Кваснєвський.

Нагадаємо, звіт членів місії Європейського парламенту (ЄП) екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського та екс-президента ЄП Пета Кокса буде представлений на Конференції президентів Європарламенту 13 листопада.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак закрив позачергове засідання парламенту без розгляду питань порядку денного.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

378