Письмові вимоги щодо лікування Юлії Тимошенко за кордоном відсутні. Вони озвучувалися європейськими політиками тільки у вигляді усних побажань.

Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, голова Комітету ВР з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради Володимир Макеєнко.

«В якому документі з європейськими пропозиціями ви бачили питання Юлії Тимошенко? Письмово цього ніхто не бачив. Є лише усні заяви політиків різних рівнів - як українських, так і європейських. Прописаного даного питання немає і ніколи не було. Це усне побажання. А яке побажання, так воно і вирішується в сесійній залі. Незважаючи на це, не виключено, що до саміту у Вільнюсі це питання буде вирішено. Отже, я схиляюся до думки, що Угода про асоціацію з ЄС буде підписана», - повідомив парламентарій.

Також, за його словами, питання Юлії Тимошенко опозиційних лідерів не цікавить, адже вони займаються тільки прийдешніми президентськими виборами.

«Я побачив футболку, в якій сьогодні вийшов керівник фракції «Батьківщина», на якій написано «Україні - волю». А раніше було написано «Юлі - волю». Питання Юлії Тимошенко насправді не дуже потрібне опозиціонерам. Тому що якщо вони хочуть домагатися її лікування, робити це треба по-іншому, а не імітувати роботу. Справа у 2015 році, справа в тому, хто буде президентом, серед опозиційних лідерів йде внутрішня конкуренція. У Партії регіонів один кандидат - Віктор Янукович, а в опозиції їх троє, причому один з них - спортсмен - вже дав фальстарт, виступаючи в парламенті. Другий кандидат - від «Свободи» - також у будь-який момент може оголосити про свої наміри. І третій - Арсеній Петрович (Яценюк. -Ред.) - розуміє, що такий шанс дається один раз у житті. І вони зараз борються між собою», - резюмував Володимир Макеєнко.

Звіт членів місії Європейського парламенту (ЄП) екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського та екс-президента ЄП Пета Кокса буде представлений на Конференції президентів Європарламенту сьогодні, 13 листопада.

Європейська комісія закликає Україну поквапитися з прийняттям у другому читанні євроінтеграційних законопроектів і вирішенням ситуації з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, оскільки 18 листопада ЄС прийме рішення про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Сьогодні голова Верховної Ради Володимир Рибак закрив позачергове засідання парламенту без розгляду питань порядку денного.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

112