Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів у IV кварталі 2013 року на всіх підприємствах компанії Roshen в Україні проведе планову перевірку якості продукції.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, повідомив голова Держспоживінспекції Сергій Орєхов.

«У 4 кварталі нинішнього року ми перевіримо повністю продукцію Roshen і дамо повну об'єктивну картину. Але, я думаю, вона не зміниться», - сказав він.

При цьому Орєхов підкреслив, що на сьогоднішній день у Держспоживінспекції немає претензій до продукції фабрики.

«На сьогоднішній день у нас претензій до фірми Roshen немає», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна офіційно запросила у Російської Федерації через Всесвітню торговельну організацію (ВТО) надати офіційні деталізовані роз'яснення та обґрунтування введених у кінці липня цього року обмежень щодо поставок української кондитерської продукції на предмет їх відповідності Угоді про технічні бар'єри в торгівлі (TBT Agreement), а також давно очікувану відповідь на запит про TBT і санітарні і фітосанітарні заходи (TBT/SPS EP).

Ввезення в РФ кондитерських виробів Roshen України заборонено після того, як Росспоживнагляд відібрав у торгових мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості.

Україна направила РФ всі матеріали, необхідні для повернення продукції Roshen на російський ринок.

Росспоживнагляд за підсумками візиту експертів у жовтні в Україну виявив, що продукція кондитерських фабрик корпорації Roshen не відповідає сучасним вимогам безпеки і якості.

У Мінагропроді України заявили, що українська сторона виконала всі умови Росспоживнагляду щодо організації інспектування кондитерських фабрик корпорації Roshen, при цьому інспекційна група Росспоживнагляду порушила процедуру перевірок і на даному етапі відмовилася від конструктивного вирішення питання двосторонньої торгівлі.

Україна до 8 листопада не отримала від Росспоживнагляду акта за результатами перевірки фабрик Roshen.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227